söndag 2 december 2012

En spöklik start på helgen...

Nu går veckorna i trehundra knyck känns det som. Maken jobbar som en tok, säljer man julbelysning är inte adventstid lugn och ro för själen. I fredags skuttade jag upp pigg som en duracellkanin kl 4.45, åkte till jobbet för att öppna, tänkte göra lite adventsfint på grannavdelningen. Det slutade med att jag i jakten på en stjärna rensade två förråd. Hela dagen fortsatte sedan i detta hysteriska tempo. Hem tidigt, städade som en tok för att få adventsfint, det slutade med att det var mer kaos än när jag startade. Fick avbryta för ett inbokat träningspass, sedan hem igen, hoppa in i duschen för att sedan tillsammans med familjen och min mamma och pappa avsluta kvällen på Stadsteatern.

Spöket på Canterville hette föreställningen, en superbra, spännande familjeföreställning. Ett tag var det så spännande så jag nästan blev orolig att vi nu hade skapat en spökrädsla som barnen inte haft tidigare men de verkade klara det bra och vågar fortfarande vara ensamma hemma.

Lördag morgon var det upp igen, Lillebrors scouter skulle stå på Fristad torg och sälja hembakt, man fick givetvis gärna hjälpa till både med att jobba och baka. Min plan hade varit att baka redan på fredagen men det fanns ingen tid till, tänkte sedan att jag slänger ihop en sockerkaka på lördagsmorgonen vilket hade funkat om man hade haft ägg hemma. Det slutade med att pepparkaksdegen jag gjort till oss själva delades upp och paketerades snyggt. Jag hoppas att de fick sålt den.

Resten av dagen ägnades åt att få upp alla stjärnor, städa och tvätta. Fram på kvällen var vi äntligen klara, då kom svägerskan hit och vi tog ett bad i den kalla, klara vinterkvällen. Det var så mysigt att sitta där i baljan med mössa och titta på stjärnorna samtidigt som det dalade lite snöflingor. Lite god mat och dryck i kroppen så somnade vi gott sedan..

1 kommentar:

  1. Helgens höjdpunkt var att få två små barnhänder, som tryckte hårt när gardinerna fladdrade och gungstolen gungade av sig själv på teatern. En lycklig mormor

    SvaraRadera