tisdag 4 juni 2013

Ett litet fusktips för bloggare....

I appen Instagram kan man snabbt lägga upp foton som man med några enkla knapptryck kan få snygga med hjälp av olika filter. Det kan ju behövas när man tex paketerar bullar i bajspåsar och behöver få en lite mer romantisk look på det. Problemet med Instagram är att det ju inte egentligen är ett bildredigeringsprogram utan mer Facebookliknande program där det går ut på dela sina foton med världen.

Vill man komma åt redigeringsdelen utan att för den delen behöva lägga ut alla fotona till omvärlden kan man gå in på "Inställningar" på Ipaden/Iphonen, sätta den i "Flygplansläge", gå in på Instagram och fixa sina foton, det kommer då stå att man inte kan uppdatera flödet (eftersom telefonen är satt i Flygplansläge) men då sparas fotona i kamerarullen. När man sedan tar bort flygplansläget kan man slänga bilderna i Instagram medan du fortfarande har kvar dom i kamerarullen.

Det finns ju andra bildprogramsappar där man slipper hela proceduren med Flygplansläge men jag har inte hittat någon med lika bra filter som Instagram har. Här kommer samma foto med olika filter, det översta är original


2 kommentarer:

 1. Bra tips!
  Min absoluta favoritapp för redigering är pic tap go! Testa den! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska jag genast testa! Tack för tipset :)

   Radera