söndag 9 juni 2013

Fotbollstjej...

Plötsligt har vi fått en liten fotbollstjej här i huset. Intresset började i våras och sedan dess har tjatet pågått om att hon vill börja träna på riktigt. Jag har försökt avstyra det hela, känner att det är svårt att hinna med men efter Bra kompis fotbollen som hölls för några helger sedan så har hon nu fått börja. Två träningar har hon hunnit med och idag var det dags för första matchen.

Tre mål klämmer ungen in, så roligt att se! Tekniken kanske inte är den bästa men hon tar igen det med uthållighet och kämparglöd. Det var en kompis som skrev till mig på Facebook att hon inte riktigt vant sig vid tanken på mig som fotbollsmorsa, där kan hon vara lugn, jag är inte där ännu. Just nu spelar Storasyster fotboll i ett par ärvda skor, enligt henne ett par grusskor från kusinen. Maken var dock lite tveksam när han hörde vad jag låtit henne åka iväg på träning i, han tror att det eventuellt kunde vara ett par golfskor. När jag frågade syrran skrattade hon och sa att det kunde vara cricketskor. Så en perfekt fotbollsmorsa är jag inte men stolt, DET är jag!!

Så här står det på deras hemsida

Referat: Sparsörs AIK - Kronängs IF
I soligt väder så vann F03/04 tjejerna söndagens match mot Kronäng. Efter en lite darrig inledning, så blev spelet allt bättre från Sparsörstjejerna. I paus ledde Sparsör med 2-1. Andra halvlek var jämn och Kronäng hade ett flertal chanser där Jennie gjord några jättefina räddningar. Belli och Maja stod för målskyttet och extra roligt för Maja som gjorde sin allra första match i tjejlaget. I veckan tränar vi som vanligt och avslutar vårens seriespel med match mot Bergdalen på söndag.

2 kommentarer:

  1. Vad roligt för Maja och för dig att för njuta av denna underbara sport,i både regn och solsken. Du ska se att du kommer att vänja dig och älska fotbollen över allt annat.....
    Ha en go sommar.....
    Kram Christina i Fristad

    SvaraRadera
  2. Kan tänka mig att du redan kan vara lite som jag vid sidan av planen, står inte still och försöker att låta bli att ropa, gestikulerar även hejvilt :) du vänjer dig nog som fotbollsmorsa! Kram Jenny

    SvaraRadera