söndag 21 februari 2010

Sköna söndag!

Idag har vi verkligen haft en skön söndag! Jag började i och för sig dagen med att försöka skotta fram järnvägsövergången och en stig till vår brevlåda. Från början hade jag tänkt skotta så postbilen kunde köra fram till brevlådorna men det kändes som en omöjlighet med all tung snö som stora plogbilen hade kört upp från stora vägen så det blev en stig. Nu håller vi tummarna att brevbärarna nöjer sig med det.

Efter det var det dags för en brunch på Ellagården, ett jättemysigt ställe som ligger i Viared. Vi blev faktiskt bjudna av fina J, hela familjen som tack för att vi hade hjälpt henne. Det kändes väldigt lyxigt att åka iväg så där bara. Storasyster som inte missar en chans att klä sig i finkläder hade klätt upp sig till tänderna. Hon hade svart sidenkjol med tyll, vit blus, svarta lacktights och givetvis en hårskena med en stor rosa blomma. Resten av familjen var lite mer vanligt klädda.

Vi kom dit och tog för oss av ett stort smörgåsbord med massor av smarrigheter. När vi satt oss vid bordet börjar barnen klaga på att de frös. Det var ju 10 minusgrader ute så en annan kände sig också lite köldslagen. När vi tittar på Storasyster satt hon där i sin lilla blus och var alldeles blå om läpparna. J lånade ut en sjal till henne och en tröja till Lillebror men efter ett tag fick maken fixa fram fleecefiltar till oss och då kunde vi verkligen njuta av maten.

Efter brunchen åkte vi till familjen A för att skotta. Det kändes som det var bättre att ta de 10cm som kommit under natten direkt. Men där hade grannen redan varit framme så vi bestämde oss för att åka och investera i en riktig snöskyffel till oss själva. Vi har nämligen ingen riktig bra. Det var ju bara att glömma, efter att ha varit på Coop, Verktygsboden och Eko gav vi upp och åkte hem.

Sedan åkte myskläderna på och vi har bara tagit det lugnt, nu har vi varit ute och gått en härlig promenad i kylan och tittat på alla som skottar snö från tak och garageuppfarter. Nu är klockan 18.00 och barnen börjar bli hungriga, man står sig bra på en brunch!!



Ellagården sommartid


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar