lördag 3 april 2010

Hektisk påskmiddag!

Häromdagen var vi och åt på ett fint hotell som ligger ett stenkast härifrån. Vi drack supergoda Mohitos och idag bestämde vi oss för att gå tillbaka dit. Vi försökte faktiskt redan i går men på Långfredag var det dry day och då fick man inte servera alkohol. Faktiskt en rätt kul grej här i Indien, de får inte alltid servera alkohol men den regeln kan man gå runt genom att man får sin ölflaska inlindad i tidningspapper och sedan får man en kaffekopp att dricka ur, inga problem här inte!!

Här var det faktiskt lite finare, de hade sytt påsar istället för tidningspapper


Vi kollade menyn och Å och jag gick till två kockar som stod ute och grillade. Där pekade vi ut en fisk som de skulle grilla åt oss med lite vitlök och citron. Papporna beställde grillat kött, stora barnen spagetti m köttfärssås och våra ville bara ha en tallrik spagetti. Under tiden som vi väntade på maten beställde vi in våra Mohitos.

Servitören kom efter en stund och sa till oss att det skulle dröja ca 35 minuter innan vi skulle få vår mat. Men vi såg ju att vår fisk låg på grillen så Å frågade om inte vi kunde få den när den var färdig. Åhh ingen fara svarar kyparen, den är bara grillad på ytan och ska in i ugnen en stund så den skulle vara klar samtidigt som männens kött. Okej sa vi, men om barnens mat blev färdig före vår så fick han gärna ta in den. Visst, visst, inga problem. Och vi väntar fortfarande på Mohitos och barnens dricka sa vi till honom.

Plötsligt kommer grillkocken och ställer ner fisken framför Å, den var ju visst färdig. Kyparen ser lite nervös ut när han kommer tillbaka med våra mohitos och tallriken med fisk står där. Men då frågar Å om han kan ta in vårt ris som vi beställt. Inga problem, han går ut i köket igen, under tiden inser vi att fisken faktiskt inte är helt färdiggrillad så Å går med den till grillkocken och han lägger på den igen. Då kommer kyparen med riset och tittar förvånat när han inser att fisken är borta.

Strax därefter kommer pappornas kött, barnen som bara beställt pasta har fortfarande inte fått sin mat. VI får tillbaka vår fisk och efter en stund fick även barnen in sin mat. Så där satt vi och åt fisk och drack Mohitos, T drack Gin och Tonic till sin grillade köttbit, det kan man säga var en ovanlig påskmiddag!!

2 kommentarer:

  1. Oj, vad du har berättat mycket. Det är så rolig läsning att man bara väntar på mer, mer.
    Det känns så gott att se alla barn på bild. Det syns att de trivs tillsammans. Ni verkar ha haft en jättefin vecka tillsammans med många upplevelser. kram mamma

    SvaraRadera
  2. Hej Fia.

    Åh vilken härlig semester ni har. Jag har rest runt i Indien flera gånger, sist 2001... Och det känns skönt att läsa att restaurangservicen är sig lik;)

    Ha en fortsatt underhållande semester.
    Kram Matilda

    SvaraRadera