torsdag 8 april 2010

Jeans på Indiskt vis

Idag när vi gick gatan fram i 34 gradig värme hittade vi ett gatustånd som sålde jeans med Thinsuline foder, det känns ju verkligen som rätt land för att sälja en sådan grej! Men egentligen skulle jag inte berätta om det.

Häromdagen när vi shoppade var vi i en Levis affär där maken köpte sig ett par nya jeans och även svarta finbyxor. Det var ett evigt provande fram och tillbaka för de hade en drive med köp 1 få 1 gratis, det gällde givetvis inte de som maken ville ha. Sedan hade de en drive med köp 3 och få 10%, det gick inte heller att få med det som maken hade plockat på sig. De hade även en drive köp 3 betala för 2, men givetvis gällde inte heller det makens hög med olika jeans. Till slut gav vi upp och maken bestämde sig då för ett par Levis och finbyxorna helt utan några rabatter.

Man skulle ju kunnat tro att en Levis affär skulle ha ett brett utbud på storlekar men längden på alla jeansen var 34. Ni som känner maken vet ju att med hans 170cm fattas det ca 20 för att fylla ut hela längden. Men inga problem, de kunde lägga upp byxorna helt GRATIS!!

På eftermiddagen när vi skulle hämtat dom fick vi lite ont om tid så vi tog vägen om den affären idag i stället. Maken hoppar ut och går in i affären medan vi andra sitter kvar i bilen. Efter ca 10minuter går jag för att kolla så allt är ok. Maken står i affären och ser inte allt för nöjd ut.

När man köper jeans är ju de tvättade och slitna på olika ställen, för en coolare look. Denna trodde de i affären att maken gärna ville behålla. Så de hade klippt av jeansen, kortat dom och sedan sytt på nederkanten igen, så han inte gick miste om den lite slitna kanten nertill på byxorna.

För det första så blev det ju som att jeansen hade ett byxslag nertill, inte snyggt! Och för det andra, när man klipper av 20cm av ett byxben och syr på nederkanten igen så är den vidare än slutet på byxan vilket resulterar i att den nästan rynkas på. Och det, kan jag meddela är verkligen inte snyggt!!!

40 minuter senare var i alla fall problemet löst och byxorna uppsydda på normalt sätt...

2 kommentarer:

  1. Det låter helt fantastiskt när du beskriver er tillvaro i Bangalore. Jag skulle oxå vilja sitta vid poolen o njuta av värmen o ngt.gott att dricka.
    kram från Birgitta

    SvaraRadera
  2. Idag har jag fått mig ett gott skratt. Ser J i jeansen med rynk på benen. Fick han inte med dessa oxå på köpet? kram mamma

    SvaraRadera