måndag 9 april 2012

...de andra dagarna....

Det är lite trögt här på bloggen, eller rättare sagt det är lite trögt här med internet. Ibland lyckas man få upp en sida ibland inte, det enda som med säkerhet fungerar är Facebook. Hur som helst, här kommer fortsättningen på vår resa söderut:
Efter en första natt i Mysore var det upp tidigt för att ge sig iväg till Ooty, en stad uppe i bergen. Trettiosex hårnålskurvor upp för ett berg, jag vet inte vem som var svettigast, vi eller chauffören. Väl i Ooty blev det en tur med tåg, fantastisk utsikt ner för bergen, små byar låg upptryckta utmed bergväggarna. Hus i alla regnbågens färger, så typiskt Indiskt! Eftermiddagen avslutades på ett teplantage.

Torsdag morgon ringde klockan tidigt även denna morgon, det var bara att packa in sig i bilarna för att ta sig ner för berget igen och bege oss mot Kabini och Orange County. Vi kom fram till ett lyxigt hotell bestående av små hus, våra med egna jacuzzis!! Det blev en god lunch och ett snabbt dopp i poolen innan det var dags för första safarituren. Lillebror tog på sig safarihatten och var redo.

Först blev det en liten båttur över en sjö för att sedan byta till buss. Väl på bussen, en öppen buss både på tak och sidorna, utrustades vi med kikare och gjorde oss redo för att se alla vilda djur, då somnar Lillebror!! Han satt med Tomas och kusin J som genast blev lite bekymrade, han som var så laddad för safari. Jag och T gjorde ett platsbyte och jag lyfte över Lillebror till mittenplatsen så han fick sitta bredvid kusinen. Han vaknade yrvaket upp och frågade vilka djur vi sett. Som tur var hade vi precis kommit in i naturreservatet så han hade inte missat mer än väldigt skumpig väg.

Tyvärr blev det inga tigrar men vi såg spår av dom, annars såg vi bl.a. Elefanter, apor, vackra fåglar, en jätteekorre och vildsvin. Morgonen efter var vi uppe i ottan för att åka på båtsafari, då såg vi faktiskt en del av en krokodil!! Riktigt spännande, den låg och lurpassade på fågel men tyvärr fick vi aldrig se den försöka ta den.
Det var två härliga dagar på ett underbart vackert ställe, hade inte priset varit så högt hade vi väldigt gärna stannat en dag till. Det var två trötta familjer som på fredagskvällen kom hem till Bangalore igen, en härlig resa men med många timmar i bilen. Tur att vi har tappra barn!!

Foton kommer senare...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar