tisdag 10 april 2012

Delhi...

Oj, oj, oj vilken dag vi har haft! Klockan ringde 03.00 i morse, bara upp och ta på sig och packa in sig i bilen. En timme senare satt vi på flygplatsen i Bangalore i väntan på att resa vidare till Delhi. En flygresa som tog två och en halv timme tack och lov, då vi kunde passa på att sova, för sedan bar det av på sightseeing.

Dagen har verkligen varit fullbokad med sevärdigheter, otroligt vackra byggnader som i bland var flera tusen år gamla. Hur dom lyckades på den tiden att forma sten till utsmyckade vackra byggnader är en gåta!

Vi fick också en tur med cykel, givetvis var det inte vi som cyklade men vi åkte glatt med. Turen gick på små smala gator i gamla Delhi, bland marknadsstånd med kryddor, pärlor, silver, ja allt man kan tänka sig. Smutsigt, varmt, trångt, färgglatt, precis som Indien ska vara!














Efter lunch åkte vi till stället Mahatma Gandhi blev mördad. När vi går där och försöker översätta historien för barnen säger Lillebror - Han har räddat alla från krig mot Brittarna! Det säger Jakob.

Det lät så roligt, han går i Jakobs hårda skola. Där lär man sig bland annat hur många mackor smöret i den lilla förpackningen man får på hotellet ska räcka till. Allt om Super Mario och Skylanders och tydligen också om Gandhi. Här behöver man inte oroa sig för att barnen missar skolan när kusinen tar hand om dom så bra!!

Nu har vi i alla fall landat på vårt lite småskitiga hotellrum. Precis när vi klev ur bilen kom det ett riktigt oväder. Det började blåsa så man knappt såg något för all sand som yrde. Sedan satte det igång att åska, nu ligger vi här trötta och funderar på kvällsmat. Det känns inte lockande att ge sig ut i det här vädret!!

Imorgon bär det av till Agra och Taj Mahal. Tyvärr får även detta inlägg bli utan så mycket bilder, men det kommer!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

2 kommentarer:

  1. Verkar som ni haft en intensiv dag. Jag hoppas inte hotellet var för illa. Känns ju bra att samtalen inte alltid handlar om pokemon i alla fall! Skrattade gott åt Gandhi-kommentaren!!! Ses snart, kram.

    SvaraRadera
  2. Det verkar som ni bl à har sett det fantastiska Qutar Minar. Cykeltaxin verkar häftig. Så bra att ni får info om Gandhi!!! Kram från ett kallt Borås.

    SvaraRadera