lördag 12 oktober 2013

Jakten på det perfekta saltkaret....

Man måste alltid ha ett mål, det måste inte alltid uppnås men just nu är målet att hitta ett snyggt saltkar. Vi äter ganska mycket ägg och maken har alltid salt på sina vilket resulterar i att det står en ful kryddburk på bordet för jämnan. Det var då jakten på ett snyggt saltkar började, det var lättare sagt än gjort. Först när jag sökte fick jag upp massa fula i porslin, typ de här lite skämtsamma som jag känner inte passar helt i vår övriga inredning, dock är de ju manliga och det är ju mannen som använder dom.

Sedan hittade jag fina i silver men de kostar ju skjortan! Dessa var lite söta indiska....

Dessa var ju lite söta men lite för dyra och lite för vanliga...
Några som jag älskar som syrran har är dessa......men de är tyvärr populära på Tradera så de försvinner fort och blir dyra .

Men så plötsligt hittade jag dom, dom sötaste man kan tänka sig, på små fina fötter, hade varit gulliga i fönstret....


...men dom hade sålts på auktion för femhundra kronor, inte riktigt vad jag hade tänkt ge för ett snyggt saltkar. Så nu sitter jag här med en ful kryddburk framför mig, jakten fortsätter!!
4 kommentarer:

 1. Jag MÅSTE då tipsa om de finaste jag sett. (Jag är ebay-beroende, handlar inte lika ofta men kollar på ALLT från trädgårdstomtar till kameraväskor.) Och de här har jag snubblat över.

  http://www.ebay.com/itm/Pair-of-crystal-salt-and-pepper-with-silver-foot-Bham-1923-George-Unite-Sons-/111187015541?pt=UK_Antiques_Silverware_RL&hash=item19e3433775

  Kanske bara är jag, men jag tycker de är fantastiska! Önskar att de passade in hos oss.

  SvaraRadera
 2. Kan du inte pimpa den fula burken med paljetter och band? Jag vet ju att du har lite sånt material från Indien! Eller decoupageteknik kanske kan fungera? I olika ränder med ett skyddande lacklager utanpå...??
  Åsa

  SvaraRadera
 3. Alternativ nr 3 kan jag bjuda på. Mamma

  SvaraRadera