lördag 20 augusti 2011

Fiskekalas!

Vi har numera en sexåring i huset, inte klokt vad tiden går fort! Kommer ni ihåg att jag skrev om när Lillebror erbjöd sig att betala för kräftfisket. Varje år har vi, tillsammans med makens familj och min familj, fiskat kräftor i Svenljunga. Förra året fick vi tre stycken så i år gav vi upp, det blir lite för dyra kräftor om man bara får upp tre. Lillebror och vi andra med för den delen har älskat den här traditionen så det kändes ju lite ledsamt när det inte blev av.

Då kom vi på att han kunde ha fiskekalas, lillkusinen fyller år två dagar innan så hon fick också vara med och firas. Det hela kändes som en toppenidé fram till igår när kalaset skulle gå av stapeln. Det fullständigt öste ner, hela dagen var det hällregn. Jag ringde maken från jobbet för att höra om det var bättre väder i Svenljunga men det var samma där.

Innan i veckan pratade jag med Lillebror om hur vi skulle göra om det regnade, han svarade med självklar ton i rösten - då tar vi på oss regnkläder!!  Storasyster som nog förstod vart jag ville komma med samtalet försökte påpeka att man kunde ju vara hemma annars. Lillebror tittar på henne och svarar med en lite överlägsen röst - Men hallå, hur kul är det att ha ett sånt kalas egentligen?! Så man kan väl säga att alternativet att ställa in pga dåligt väder inte fanns.

Tack och lov för snälla svärmor och svärfar, de var ute i ösregnet tidigare på dagen och satte upp ett rejält partytält med bord och bänkar. Själva hade vi packat tjocka kläder, mössor, regnställ, korv, bröd, fiskespön och tårta.

Det blev en underbar kväll, regnet höll upp, vi kunde till och med se en liten fläck blå himmel. Jag håller med Lillebror, bättre kalas kunde man inte ha. Att se barnen ha kul ute, gemenskapen mellan kusiner, mormor, morfar, farmor och farfar, så mysigt!! Vi saknade Indienkusinerna men de får hänga på nästa år i stället!


Mask som farfar letat upp!

det är lite trixigt att få på den

Morfar och Lillebror

fikapaus med tårta

och presentöppning!
och så avslutades kvällen med korvgrillning och grillade marsmallows, mums!

4 kommentarer:

  1. Åh vi hade väldigt gärna varit med! Försökte skypa men ni var inte hemma och nu vet vi ju var ni var.
    Kram från oss alla till Måns

    SvaraRadera
  2. ...hälsar indiengänget!
    /Åsa
    Ps kan inte kommentera som vår bloggidentitet just nu. Vet inte varför?!

    SvaraRadera
  3. Vi hade en toppenkväll,
    en stor kram till er alla.
    Farmor o farfar.

    SvaraRadera
  4. Vilken härlig tradition vi har. Fisk eller kräftor, som inte vill fångas, vad gör det, när vi alla är tillsammans.
    Tack alla för era insatser.
    Mormor o morfar

    SvaraRadera