onsdag 17 augusti 2011

Jakten på den perfekta skolväskan...

Visste ni att när man börjar skolan måste man ha en skolväska av modell axelväska?! Nej givetvis är det inte så i vår vuxna värld men i barnen Granbackens värld är det så. Storasyster hade ju en söt Hello Kittyväska förra året men det är ju alldeles för barnsligt i år så hon behövde en ny, Lillebror behövde också en ny för han hade "bara" en ryggsäck och det har nog Storasyster förklarat att man inte har när man börjar förskoleklass.

En dag förra veckan gav vi oss ut på väskjakt. Lillebrors önskan var en väska med antingen Pokémon, Super Mario eller Bakugan på. Vi började i en sportaffär i Knalleland, där hittade jag väldigt snygga sportiga väskor men inget dög för barnen. Vi åkte då ner till stan där vi finkammade varenda affär efter den rätta väskan. Vi insåg ganska snabbt att vi inte skulle hitta någon med Lillebrors utvalda figurer på men han accepterade det. Efter två timmar på stan började vi känna oss ganska missmodiga och trötta. Tillslut säger Lillebror lite uppgivet att han tar väl den där med dödskallen på. Det var en svart ful väska med en stor dödskalle på locket till väskan, verkligen inte i min stil. Ja, jag vet att ni nu tänker att det var ju Lillebror som skulle ha den och att han då kanske själv skulle få välja den han ville ha. Ja i en perfekt värld vore det så men hans mamma är inte helt perfekt däremot väldigt petig..

Storasyster hade i alla fall vid denna tidpunkt kommit på att hon ville tillbaka till den första affären i Knalleland och kolla in en hon hade sett där. Lillebror gick med på att vänta att köpa dödskalleväskan och titta en gång till i sportaffären. När vi väl kom dit visade jag honom den väskan jag tyckte var snygg en gång till. Den här gången provade han den, sedan gick han och ställde sig framför spegeln. Där stod han och vände och vred på sig, han var så otroligt söt, min lille kille med denna jättestora skolväskan. Sedan sa han nöjt - Jo, det ser snyggt ut, ja det blir bra, jag tar den mamma!

Det är inte klokt att vi har två skolbarn i familjen nu, oj vad tiden går fort!!!

Snygga va!?

4 kommentarer:

  1. Väldigt snygga!!
    Kram från moster.

    SvaraRadera
  2. Åh, vad söta barn med sina väskor.
    Kram från stolt mormor

    SvaraRadera
  3. Barn och väskor fina ihop.
    Kram farmor.

    SvaraRadera
  4. Visst går tiden fort......
    Vi har skolstart nästa vecka, men här hemma funkar det med ryggsäck, ny givetvis......
    Ses snart! Kram Mimi

    SvaraRadera