lördag 4 maj 2013

Sjukdomar....

Visst känns det som att början på det här året varit fyllt av sjukdomar för nästan alla. I alla fall har det varit så i min omgivning, magsjukorna har avlösts av förkylningarna som har avlösts av nya förkylningar och så har det rullat på.

Den här veckan har jag varit hemma med Storasyster, hon har haft ont i hals och varit hostig. Idag hade tack och lov halsontet släppt men då har maken tagit över det i stället. Själva har jag fått inflammerat tandkött så det gör ont varje gång jag sväljer, har dessutom svårt att öppna munnen. Jag måste försöka få tag i en antibacteriell munskölj eller liknande idag, just nu önskar jag att jag hade köpt den där tandkrämen som min tandläkare alltid tipsar om men som jag är för snål för att köpa. Det här är nämligen ett återkommande problem för mig, jag har en liten tandköttsficka över ena visdomstanden och speciellt i förkylningstider blir jag inflammerad där. I vanligt fall brukar jag få bukt med det med hjälp av vanlig borstning men nu behövs det nog lite mer för att få bukt på det.

Oj, oj, oj, vilket trist inlägg det här blev, lite pensionärsvarning på att bara ägna ett inlägg åt krämpor. Jag lovar att försöka komma på ett bra husmorstips idag, hmm får återkomma senare....6 kommentarer:

 1. Mitt tandkött brukar också bråka, framför allt i förkylningstider, och ett jättebra tips är att gurgla och skölja runt vatten med salt i. (Även toppen vid halsont!) Salt är ju bakteriedödande!

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset!! :)

  SvaraRadera
 3. Corsodylgel(finns på apoteket) på en liten barntandborste och borsta i området är super eller ta på en mellanrumsborste som kommer ner lite mellan tanden,tandköttet!! Smakar dock rävgift enl patienter;)
  Kram Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tips från en i branschen! Tack! :)

   Radera
 4. Vi gillar ju att tala om krämpor och sjukdomar! :) kram Jenny

  SvaraRadera
 5. Ha ha jag tänkte på vårt lilla gäng när jag skrv det här! ;)) kram

  SvaraRadera