måndag 6 maj 2013

Surströmming...

... vill jag testa! Är det en utdöende tradition på samma sätt som dopp i grytan?? Hmm, djupa funderingar så här på måndagskvällen.

Förresten hade jag djupa tankar igår också. Då funderade jag på att det för mig känns helt omöjligt att naken ta på mig pyjamaslinne och morgonrock men helt okej att ha bara pyjamasbyxor och morgonrock. Har ni också känt så?? Det är som att man känner sig ännu mer naken på nedre delen av kroppen om man har dubbelt på sig upp till.

Fattar ni hur jag menar eller funderar ni mest över varför i hela världen jag går och tänker på dessa fantastiskt allvarliga problem. Grejen är att jag kom ur duschen igår kväll och då hängde bara pyjamaslinnet och morgonrocken i badrummet, byxorna var uppe.

Inte konstigt att jag sover så gott om nätterna, jag använder ju min hjärna väldigt aktivt under dagen. Synd att jag jobbar som förskollärare, så mycket världsomvälvande tankar som bara försvinner ut i intet. Tack och lov att jag kan dela med mig lite här på bloggen!!

2 kommentarer:

 1. Vi körde surströmming förra sommaren. Min man och pappa höll på att ja.. inte kunna behålla maten. Och jag kunde knappt vara i närheten av bordet. Det är en lukt som inte påminner om något annat. Eller ja, död och ruttna ägg kommer väl rätt nära. :) Hälften av sällskapet gillade det dock! Lade det i tunnbröd med kokt potatis, hackad gullök och gräddfil.

  Och det där med över- underdel, haha! SANT! Har dock inte tänkt på det. Hade en granne i huset mitt emot när vi bodde i skåne som hade som ovana att han gick omkring ENDAST iförd t-shirt. Kort sådan. Ingen vacker syn...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha flyttade ni när ni hade en sån "käck" granne!!? ;)) kanske ska strunta i surströmmingen...

   Radera