lördag 11 maj 2013

Jogging...

I morse vaknade jag av att jag hörde steg på grusvägen utanför av någon som var ute och joggade. Genast slås jag av dåligt samvete, "usch man borde ju ge sig ut och springa" är min första tanke. Att jag redan hunnit med fem träningspass den här veckan och två tidiga morgonpromenader räknas liksom inte när jag ser någon som är ute och joggar.

För mig är det som att joggningen är den ultimata träningsformen, att den är värd mycket mer i duktighetspoäng. När någon säger att han har sprungit 7km blir jag mycket mer imponerad än om jag tänker på att jag körde ett stenhårt pass på gymmet. Eller om någon säger att hon varit ute och sprungit 4km, så känns det som att det är duktigare än om jag power walkat 1mil (vilket i och för sig aldrig har hänt).

Man hör ständigt runt sig att " jag borde börja springa". Varför är det så? Jag var hos en PT som sa att det är mycket bättre att köra power walk om man vill gå ner i vikt. I vår familj med den lille joggingvägrande hunden fungerar ju promenader dessutom bättre för då får man både motion och en rastad hund på samma gång.....

....men ändå, "jag borde verkligen komma igång att springa"

Börja spring då, tänker ni. Det gör jag varje sommar, sedan blir jag skadad varje år. Jag kan nog lätt konstatera att jogging inte är den bästa träningsformen för min kropp.... Men som sagt i mina ögon får man inga guldstjärnor om man inte ger sig ut på en liten joggingtur.
....det som skulle kunna locka är ju ett par nya skor!!

4 kommentarer:

 1. 5 träningspass😳😳😳Du är grym! Själv funderar jag på att ge mig iväg på veckans första imorgon.......eller så kanske jag lika gärna kan vänta tills på måndag, då är det ju en ny vecka och jag har en chans att närma mig dina 5.....
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mimi det var förra veckan, det hör verkligen inte till det normala för mig!!kram

   Radera
 2. Oj fem pass?! Starkt jobbat!! Motivationen med nya skor räckte inte för mig, dessutom har hunden fått en skada så det går inte att PW med honom längre tyvärr. Det fick bli en crosstrainer uppställd framför tv:n för att få igång mig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...som sagt, fem ggr händer inte ofta. Tre är mer normalt för mig!! Stackars vovven vad har hänt?? Vi hade en crosstrainer innan men mina fötter domnade av den o min motivation var inte så hög ;)

   Radera