onsdag 30 juni 2010

Vilken natt!!

Nu lät det allt lite spännande men det kan jag snabbt säga att så är inte fallet. Jag sitter här med en kopp kaffe vid köksbordet och ser nog mer död ut än levande!!

Vi är ju som sagt barnfria, lyxigt värre och idag är jag även valpfri efter jobbet för Morris är med maken. Tanken var att jag skulle åka ner på stan och kika lite efter jobbet, bara lyxa till det för mig själv innan jag lite senare ska ner på stan och äta med några vänner och fira in att min semester börjar i eftermiddag.

Men det lär inte hända, efter den här natten behöver jag åka hem och sova, sova, sova så jag orkar med kvällen. Hela natten har Morris irrat fram och tillbaka och gnytt.

Han ligger på ett täcke bredvid min säng och det har fungerat hur bra som helst. Men inte i natt, vi har varit ute med honom tre gånger, däremellan har jag legat med armen ner och klappat honom för att han skulle hålla sig lugn. Men det är rätt jobbigt att sova med ena armen hängande ner från sängkanten så med jämna mellanrum har jag fått ta upp armen för att få blodet att pumpa rätt igen.

Då har Morris börjat irra runt igen, och försökt hoppa upp i sängen. Jag kan säga att det var så nära att jag tillslut tog upp honom, men faktiskt så höll jag emot. Jag anar att den lille krabaten hade tagit det som en vana annars, att få sova i min säng alltså.

Jag hoppas att hela den här natten berodde på att M hade ont i magen, för han har legat och släppt sig då och då. Nu verkar han i alla fall pigg och glad. Det är mer än man kan säga om mig och maken, vi ser ut som två zombies!!

måndag 28 juni 2010

Billiga lejonkort!

När vi satt här under midsommarhelgen och alla kompisars barn var här och lekte med både marsvin, valp och kanin så skojade jag om att det var ju som barnens zoo här på Granbacken.

Idag satt maken och jag och pratade om alla djuren när han plötsligt säger att han tycker att vi ska ha en liten ponny. Vi har ju ändå lite högt gräs som en äng som den kan gå och beta i. Och så tyckte han att vi skulle ha ponnyridning på fredagar, då kunde han sluta tidigt och sköta det.

Jag anar en viss ironi hos honom, men annars var ju iden´inte så tokig, vi kunde ju få in bra med pengar på att sälja billiga Lejonkort till Granbackens zoo

Hundspa!

Idag var farfar här och var hundvakt medan vi arbetade. Han hade väl tänkt jobba lite på garaget men det var visst lättare sagt än gjort när man hade hand om en liten valp. Strax efter kl 13.00 kom jag hem och bytte av honom.

Vi har bestämt att vi ska försöka måla så mycket som möjligt på garaget den här veckan när barnen ändå inte är hemma. Så jag tog glad i hågen fram pensel och målarfärg och skred till verket. Upp på stegen för att grunda vindskivorna, lyckas vingla till och tappa ut lite målarfärg, där nere ligger givetvis Morris. Tur i oturen ligger han under en bräda som står lutad, så han klarar sig från den värsta klicken färg men lite skvätt kom det på ryggen. Inte bra det här med att stå på stege tänker jag och går ner och börjar på ena sidan i stället. Etersom garaget är inbyggt i berget så får man gå och huka sig när man målar sidorna. Jättekul tyckte Morris som vägrar att var längre bort än 1 meter från mig.

Alla som känner mig vet att jag inte är gjord för att vara målare, jag kan nämligen inte måla utan att kladda. Det hela slutade med att jag desperat försökte få bort Morris utan att nudda honom med mina kladdiga handskar. Han, nyfiken som valpar är, sprang under det jag hade målat så det droppade lite här och där på honom. Jag inser att det här inte kommer fungera, en valp är värre än en 1-åring att hålla reda på. Jag måste ju också få rent honom från färgen så inte han slickar i sig något.

Eftersom det givetvis inte var vattenlöslig färg och jag inte kände att det var en jättebra idé att bada stackarn i lacknafta fick jag ta matolja. Nu kanske det låter som hela hunden var gul, men lugn, lugn, det var ingen fara för hans liv eller päls men jag ville ju ändå ha bort alla prickar. Det blev som värsta spabehandlingen för honom, han blev in smord i matolja och efter det schampo och balsam. Sedan lade vi oss på en filt i skuggan och vilade båda två.

Efter en stund kunde jag återgå till målningen men då fick Morris ligga bunden på gräset på behörigt avstånd!


Torka sig lite först... ...skaka lite...

...och busa lite!! Ren och fin igen!

Midsommar survival kit för en ensam Indier...

Syster och barn är ju som de flesta vet hemma i Sverige, men svågern fick stanna kvar och arbeta några extra veckor. Han fick därför inte fira midsommar i den härliga svenska naturen. Vi skickade ner ett litet survival kit till honom så han skulle känna sig lite som hemma.



En snygg sverigetröja, fyndad på Myrornas (vem vill skänka bort en sådan snygg tröja??!), lite svenska ballonger och Vilmas dillknäcke (vilket var det närmsta sill vi kunde komma på)

söndag 27 juni 2010

Midsommar


Vilken underbar midsommar vi hade i år med strålande sol! Vid lunchtid fylldes huset av goa vänner, allt som allt var vi 14 personer.
Vi är alltid hemma hos oss på midsommar och i år dukade vi upp för sill-lunchen ute på altanen. Det var så härligt att sitta där och njuta av sill, potatis, sol och nubbe. Ja det sista kanske man inte njuter så av men det hör ju faktiskt till.
Efter lunchen blev det en promenad bort till Ekhagen där det är dans men levande musik och en käck dansledare. Tack o lov tröttnade barnen efter några danser så vi kunde sätta oss på en filt och bara njuta av folkfesten.
När dansen var slut bar det av hemåt igen, då dukades det upp jordgubbar, glass, mjölk och kaffe. Sedan var det dags för femkampen, Irländsjulafton, skottkärrerace, stafett mm. Trots två vinnarskallar i laget förlordade vi!! Ja, ja, vi får väl ta revanch nästa år. Kvällen avslutades med grillning.










torsdag 24 juni 2010

Nu är han vår!

Morris alltså, sent igår kväll var vi och hämtade hem honom. Det var en hel liten armé av vita ulltussar kvar men alla syskonen skulle hämtas nu inom de närmsta veckorna.


Han såg ut som en liten smutslort men luktade underbart. Han hade nämligen blivit badad inför hemresan men sedan hade dottern av misstag släppt ut honom i utehagen igen och då hade han lyckats smutsa ner sig ganska rejält. Men vad gör väl det, nu är han äntligen hemma för gott.


Idag hade jag framme vattenslangen och vattnade. När jag kom ut var han helt genomblöt. Jag började genast skälla på barnen att de inte fick spruta på honom. Storasyster svarar helt förstörd - Men han är ju hos oss hela tiden, vi kan inte hjälpa att han blir blöt då!!

Och det insåg jag ju en stund senare, att han tyckte ju faktiskt om att busa runt och bli blöt, jag var ju van vid Hampus och det var ju ingen vattenhund precis!!

En liten blöt, trött Morris har lagt sig vid torkvindan för att vila efter vattenleken

onsdag 23 juni 2010

Lite pyssel...

Lillebror har varit väldigt förkyld i veckan och igår morse rann snoret ännu mer och han skrek för att han var så trött. Det blev en snabbtur till jobbet för att öppna och sedan hem igen när mina jobbarkompisar kom, för att byta av maken.

Jag blir alltid lite rastlös av att vara hemma när barnen är sjuka så jag funderade på vad jag skulle göra med dagen. Kom då fram till att det var hög tid att fixa iordning midsommarklädseln till mig själv. Häromveckan köpte jag en klänning som jag tycket om men kände att den var lite för kort och lite genomskinlig. Hittade en underklänning på rea som jag tänkte sy till en tyllvolang på som skulle sticka fram under klänningen.

Jag packade in barnen i bilen och gjorde en blixtvisit på Furulunds tyger där jag köpte tyll. Sedan hem igen, stackars Lillebror höll på att somna i bilen men jag lyckades hålla honom vaken ända hem, där han däckade av på soffan i säkert tre timmar!

Väl hemma började knåpet med att få ihop det hela. Jag kan säga att det var inte lätt att få ordning på det, tyll och glansigt tyg är kanske inte de bästa och enklaste tygerna att sy i. Det hela blev inte lättare av att jag hade en kanin som antingen försökte para sig med mina ben eller ville sitta i knät och gosa. Tur man är kvinna och kan göra två saker samtidigt! Fast å andra sidan, hade jag varit karl, hade kaninen åkt ut i buren så hade problemet varit löst.

Efter mycket klippande, rynkande och nålande blev jag tillslut klar, så här blev resultatet!





tisdag 22 juni 2010

Sommarpresenter

Det är alltid svårt att komma på vad man ska ge fröknarna i sommarpresent. Förra året var jag väldigt nöjd med min idé. Då satte jag potatis i hinkar som de fick till midsommar. Jag hade planterat en tidig sort vilket jag också påpekade för fröknarna, och sa även att vi skulle skörda våra till midsommar.

När sedan midsommarafton kom och vi började ta upp potatisen fick vi 4 små rackare. Jag höll på att skratta ihjäl mig. Jag kokade dom, delade dom, satte i tandpetare och bjöd runt under högtidliga former till drinken. Funderade sedan på om jag skulle köpa fröknarna varsin påse potatis på ICA men jag gjorde aldrig det, jag frågade heller inte om någon fick några potatisar eller om de bara hade fått hinkar med väldigt fin blast.

I år har vi inte satt några potatisar, varken till oss själva eller någon annan. Förra året tänkte jag att det är ju jättebra att ha egen potatis till midsommar, färskpotatisen är ju alltid så dyr i början av säsongen. Men då påpekade min käre man att dom brukar ju sälja potatis för 98 öre/kg till midsommar, han trodde att vår ekonomi skulle klara det.
Man kan väl säga att jag gärna ger bort presenter som jag gjort själv, så i år funderade jag ett tag tills jag kom på att jag skulle göra marmelad och grissinipinnar. Det blev Leilas Hallon & choklad marmelad och hennes rosmarin grissini.

Jag hade köpt på mig några paket jäst och började läsa på receptet till grissinipinnarna. Det var gjort på 25g jäst, vilket jag tyckte lät snålt så jag gjorde raskt på 50g. Men sedan tänkte jag att fröknarna är ju rätt många så det är bäst att göra på två paket i stället. När sedan degarna var färdigjästa läser jag hur många det skulle bli, 30st!!! Jaha, det var bara att rulla på för jag hade deg till 120 grissinipinnar. Hela eftermiddagen och kvällen höll jag på och fixade och trixade med marmelad, pinnbak, etiketter och syltburkshattar. Så här blev i alla fall resultatet
Många pinnar!


Slutresultatet!


torsdag 17 juni 2010

Avslutningsspex på jobbet

Både jag och min kollega ska sluta på jobbet. Vi har arbetat i samma grupp hela året och vi har haft många roliga skratt tillsammans. Idag bjöd vi barngruppen på lite spex. Vi hade riggat upp ett skynke som jag satt bakom och sedan var jag armarna till M, som satt framför mig med sina egna armar bakom ryggen.

Vi låtsades att hon hette Tant Rut och skulle visa barnen hur man gör en tårta. Kladdigt värre blev det när jag skulle försöka göra det här utan att se. Jag satt som ett frimärke på M:s rygg och skrattade tyst för mig själv. Att hon dessutom har en stor gravidmage gjorde ju inte saken lättare, armarna räckte knappt fram till bordet! M stackarn hade ju problemet att hon skulle hålla masken för barnen.

Efter föreställningen fick barnen äta riktig tårta, en helt vanlig, rolig dag på jobbet!!

Underbara vännen M, som jag kommer sakna väldigt mycket!!

Smyckestillverkning

Har börjat testa att göra lite smycken, väldigt kul faktiskt. Passar mig för det går fort och man ser resultatet på en gång. Som vanligt har jag lite problem med min prestationsångest, jag vill att det ska bli wow-känsla så fort jag gör någonting så jag försöker hålla tillbaka det och vara nöjd med det jag gör.

Första smycket blev i alla fall ett gravidsmycke till en vän. I kulan finns en liten bjällra som ska göra bebisen lugn. Inte vet jag om det fungerar men så här blev slutresultatet





" MITT FINA LILLA HJÄRTA SNART SES VI"
så står det på smycket

Tjejkväll på granbacken!

Maken åkte på tjänsteresa i tisdags och eftersom jag öppnar förskolan 6.30 på onsdagar så blir det lite snålt med tid för att lämna två barn på olika förskolor. Men tack och lov har vi alltid snälla mor och farföräldrar som ställer upp. Denna gången blev det farmor och farfar som tog barnen.

Lillebrors båda bästa kompisar har gått på sommarlov så vi bestämde att han skulle stanna i Svenljunga ända till fredag. Men Storasyster skulle bara stanna en natt. Igår efter jobbet åkte jag därför och hämtade henne. Jag möttes inte av några glada miner. Hon blev jätteledsen och ville inte alls åka med mig. Lillebror däremot var väldigt stolt för han skulle bli kvar tillsammans med sin kusin.

Men det blev faktiskt en mysig kväll trots allt, vi köpte frallor och satt ute och åt, tittade på TV, målade naglarna och tillslut kröp vi båda ner i våran säng och låg där och tittade ytterligare en stund på TV innan hon somnade. Väldigt härligt att bara få rå om ett litet troll!

onsdag 16 juni 2010

Tidig morgon...

Idag vaknade jag 4.43 av ett konstigt ljud. Som ett larm som gick i gång med jämna mellanrum. Trodde först att det kanske var gräsklipparen som hade fått fnatt men insåg efter en stund att så inte var fallet.

Efter att ha spanat lite i fönstret efter diverse biltjuvar, utan resultat kanske ska erkännas, gick jag och lade mig igen och försökte somna om. Men ljudet dök upp hela tiden, jag trodde att jag skulle bli knäpp!! Inser plötsligt att det är en fågel som låter. Helt otroligt att dom kan göra sådana jämna höga ljud!! Det var inte förrän hans hesa kompis gjorde ett liknande ljud som jag fattade vad det var.

Jag kände då en förståelse för Runar Sögaard (Carolas fd) som stod på balkongen och sköt efter rådjur. Hade jag bara haft något att skjuta med är risken stor att jag hade stått där på balkongen iförd morgonrock med håret på ända och vild blick!!!

tisdag 15 juni 2010

Födelsedag, Möhippa och Ekbergare

Det var en hektisk helg, den började med födelsedag. Jag fick en jättefin cykelkorg av familjen. Sedan kom mor och far hit med fina paket och fikade en sväng på eftermiddagen.

Lördagen tillbringades i Göteborg. En av mina tjejkompisar ska gifta sig och på lördagen hölls hennes möhippa. Vi hann med chokladtillverkning, skrattgympa och bad. Väldigt trevligt, det är alltid kul att lära känna lite folk innan själva bröllopet.

På Söndagen kom äntligen syster-yster och hennes barn hit. De landade i lördags och ska vara hemma i Sverige ända till augusti. Det var härligt att träffa dom, barnen lekte i massa timmar medan vi andra tog det lite lugnare. Fina presenter från Indien fick jag också! Jag somnade väldigt gott på söndagskvällen efter en intensiv men rolig helg!!

Fina cykelkorgen!


Egengjorda praliner!!

fredag 11 juni 2010

På allmän begäran...

Igår kom han hem för första gången, Morris alltså. Mina snälla kollegor gav mig ledigt idag så vi kunde hämta hem honom redan i går. Vi försökte nå uppfödaren hela dagen men tillslut kl 17.30 lyckades vi. Vi kastade oss in i bilen och körde ner till Björketorp. Vi hade blivit förvarnade om att han var jättesmutsig för han hade varit ute i regnet och lekt. Och det kan man lugnt säga att han var, det var en kolsvart liten krabat som mötte oss.

Vi hade från början tänkt att han bara skulle få torka men han luktade som en liten sunkhund så det blev duschen med en gång för den stackarn. Men han tog det hela med ro, svansen gick nästan hela tiden. Glad och nöjd verkar han vara, han blir lite ynklig när vi lämnar rummet men ropar man på honom så blir han glad igen.

Natten gick bra, han sov på en filt på golvet vid min säng. Ja kanske inte hela natten för en gång plockade jag ner honom från sängen. Men han har nog sovit för han har inte kissat under natten. Däremot har vi fått torka både det ena och det andra nu på dagen trots täta besök ute.








onsdag 9 juni 2010

Teknikens underbara värld!

Idag skulle jag fixa försäkring till Morris. Jag går in på Agrias hemsida och börjar fylla i alla uppgifter. När jag kom till rutan inköpsdatum blev jag lite osäker på vad jag skulle skriva. Vi hämtar ju hem honom några helger nu fram till semestern och vi har redan betalat en handpenning. När vi hämtar honom första gången ska vi betala lite till så att halva valpen är betald och när vi hämtar hem honom för gott så betalar vi sista delen. Jaha vilket av alla datum skulle jag fylla i??

Då ser jag en ruta där det står chatta med Agria, jag trycker på den knappen och skriver in min fråga och får svar direkt. Fantastiskt bra, hur klarade man sig utan internet innan!!?

Love is in the air...

Bröllopsdag, redan treårig, det känns som att det inte är så länge sedan vi stod i kyrkan. Och för vissa är ju tre år ingen tid men för oss känns det som att tiden har sprungit iväg.

Man måste ju fira när tillfälle ges och bröllopsdagen är ju verkligen något att fira. Efter jobbet idag åkte jag och fixade lite räkor, havskräftor, bröd och goda ostar. När jag kommer hem med alla matkassar står det ett litet paket på köksbänken från maken. Ett litet sött hänge till mitt armband i form av en diamantring! Så gulligt av honom!!

När vi gifte oss fick vi små flaskor med champagne. På varje flaska stod det en lapp med olika saker, tex när vardagen känns jobbig. Idag gick jag ner och tittade i matkällaren. Två flaskor fanns kvar, det fick bli tillsammans med barnen. Då var det två små alkoholfria miniflaskor som satt fast i champagneflaskan.

Nu har vi suttit på verandan och druckit champagne och ätit jordgubbar.





Morgontårar

Igår skulle Storasyster åka med förskolan till en lekplats som ligger i stan. Hon älskar ju att ha på sig kjol eller klänning men jag övertygade henne om att det var bättre att ha jeans, speciellt eftersom vädret inte var helt bra.

I morse lade jag fram en ren tröja och tänkte att hon skulle kunna ha jeansen på sig idag också. Jag hittade inte byxorna så jag frågade var dom var. Hon sa att dom låg i tvätten och jag ifrågasatte då om dom verkligen var så smutsiga att de behövdes tvättas eller om hon kanske kunde ha dom idag också.

Efter en stund hör jag snyftningar från badrummet, jag ropade på henne och hon kom ut storgråtandes. Jag anade vad problemet var men bad henne berätta varför hon var så ledsen.
-Jag lade byxorna i tvätten för jag ville inte ha dom idag också!!

Stackars lilla tjej, tänk att behöva ha byxor på sig två dagar i rad!! Nej det ska hon inte behöva uppleva, fram med en kjol och morgonfriden infinner sig åter!

tisdag 8 juni 2010

Vart tar veckorna vägen??!

Hjälp vad tiden går fort! Nu vill man ju gärna att den ska gå långsamt så man får njuta av all grönska ute. Det känns som veckorna och helgerna är fullbokade fram till semestern. Det är sommarfester hit och dit och på jobbet försöker man avsluta allt tema och portfolioarbete. Barnen ska på diverse utflykter så vi steker pannkakor för fulla muggar. Jag håller på med en datautbildning som jag ska bli godkänd på innan sommaren. Det är möten med nya och gamla jobbet. Tusen olika barnkalas, fönster som behöver putsas, trädgård o hus som behöver skötas, garage som ska göras klart och massa kassar med gamla grejer som ska sorteras. Man kan helt enkelt säga att det finns att göra. Jag fattar inte hur dom med perfekta hem lyckas!?!

Nu till helgen struntar vi i alla måsten, på fredag ska vi nämligen åka och hämta hem Morris för första gången! Det blir spännande att se hur han kommer bete sig hemma hos oss. Och på lördag kommer ÄNTLIGEN delar av familjen Ekberg till Sverige Det ska bli så härligt att ses igen, även om jag måste erkänna att tiden från det att vi åkte från Indien till nu har gått otroligt fort!!

Nej nu är det dags att väcka barnen och göra dom klara. Idag blir en dag på djurparken för mig och mitt jobb. Storasyster ska till nyrenoverade Annelundsparken, så jag får gå och packa ner pannkakorna.

onsdag 2 juni 2010

Ingen bra ålder...

Födelsedagen närmar sig och jag inser att jag skulle behövt fylla 50 eller kanske 65. Jag menar 36 är ju inte den ålder man firar mest! Det är ju så roligt att få presenter!! Det finns ju några grejer som man bara drömmer om, alldeles för dyra men så fina...


Drömlistan:










Vem vill inte ha en sån här i köket?? Det här är min högsta dröm att ha hemma någongång, visst är den fin!! ?












Quickutz silhoutte: en fantastisk maskin som man pluggar in i datorn och som sedan skär ut mönster och typsnitt. Om någon är på väg till USA så säg till mig, där kostar dom bara halva priset!







Andra fina Vill ha grejer till normala priser:



Brickor är ju aldrig fel, vill gärna ha en stor och en liten bricka i något härligt mönster!!



Snygga picnic muggar. Dessa från RICE tycker jag är så fina!! Helt ljuvliga färger, just dessa på bilden är minimuggar men jag vill ju gärna ha vanliga kaffemuggar



Leila-bakskål, gärna ljusblå eller rosa

Vintage by Fe har så fina klockor, skulle gärna ha en man hänger runt halsen



Ljusblå elvisp från Dualit, färgen är ju helt underbar!!