tisdag 8 november 2011

Granbackens hjältar..

Strax innan sex ringde klockan i lördags morse, då var det dags att gå upp för att ge sig ut i Svenljungas skogar. Den årliga Svenljungamarschen gick av stapeln och vi hade då anmält ett lag.

Det blev verkligen en underbar dag ute i skogen, precis lagom varmt. Vi hade ju dessutom snygga värmande mössor även om vissa lagmedlemmar klagade på att min syn på hans huvudstorlek, dvs vattenskalle, inte stämde. Men herregud, det var ju bara att hänga upp den lite käckt på öronen så var det problemet löst! Sju stycken var vi i laget och lilla hundmedlemmen Morris som skötte sig exemplariskt hela dagen.

Dagen bestod av tipspromenadfrågor, lekar och diverse stopp för frukost, korvgrillning och blötande av torra strupar, riktigt roligt var det.. Det här med tipspromenad är ju snart något som kommer dö ut, vartenda lag stod ute i skogen med sina telefoner och googlade svaren, det är lite trist för det känns ju rätt meningslöst då. Vi i vårt lag körde däremot med den helsäkra metoden "sten, sax, påse". På det här sättet lyckades vi få 15,5 rätt, vi är fortfarande lite frågande över vad vi kunde ha fått ett halvt rätt för.

Lekarna bestod av:

  • kasta en en innebandyboll som satt fast på ett snöre mellan två träd
  • bygga ett torn av sju gatustenar
  • pussla ihop ett pussel
  • få igång en eld och koka upp en burk med såpvatten
  • lägga ut städer rätt på en sverigekarta
  • gissa ett antal gåtor
Vi slutade på 49:e plats av 180 startande, känner oss rätt nöjda med det men vi har en del finslipande att göra till nästa år. Midsommarfestens lekar är redan spikade, vi måste bli bättre på att fjutta eld bara att hoppas på att det inte är eldningsförbud då, men hur troligt är det en midsommar i Sverige?! 


Vätskestopp!

Taktiksnack innan tidtagningen började
Humle och Dumle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar