onsdag 2 november 2011

Jag väntar på jul...

Hur tidigt kan man börja piffa hemmet för jul?? Det är en sådan döperiod nu och det kliar i fingrarna på att fixa lite julfint. Jag sa till maken att från första november kan vi väl i alla fall tända trädet ute, det är ju så mörkt att man gott kan få pigga upp sig med ett vackert belyst träd. Vad händer då?! Trädet behagar inte släppa sina löv, vi kan ju inte gärna tända upp ett lövfullt träd, då syns ju inte lamporna!!

I lördags var jag och finaste vännen M i Alingsås. Det var så mysigt, vi har inte hunnit träffas på hela hösten men nu fick vi äntligen till en date. Shopping i Alingsås är inte fel, Balders Hage, en jättemysig affär som heter Hemligheter plus en hel del andra mysiga ställen. Jag har funderat på julgardiner i köket i år, i det stora fönstret vid diskhon. På Balders Hage hittade jag jättefina kökshanddukar som jag trodde skulle funka som gardiner men de var alldeles för korta, jag får helt enkelt leta tyg och sy från grunden. Oj nu inser jag att flera av er tänker - hur sjutton trodde hon att kökshanddukar skulle räcka i längd till gardiner!? Jag ska bara ha från halva fönstret, våra fönster har ju två stora rutor och två små ovanpå med spröjs. Jag har tänkt sätta en stång mellan de stora och små rutorna och bara ha två längder ner i de stora rutorna. Fattar ni någonting av min fantastiskt logiska förklaring?

Förutom gardiner skulle jag vilja ha lite nya kuddar i sofforna här, vet bara inte riktigt vad jag vill ha, får fundera vidare. Men som sagt, julen kliar lite i fingrarna!!

2 kommentarer:

  1. Kuddöverdrag är ju min standardpresent till dig här från Indien. Säg bara till vad du vill ha så fixar jag!
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  2. Åh, jag förstår precis vad du menar! Jag går också och väntar på att julpynta, men mannen här hemma tycker att vi ska vänta ett tag till....
    Julskivorna har i alla fall åkt fram.....
    Kram Mimi

    SvaraRadera