torsdag 24 november 2011

Sladdproblem...

 Ärligt talat, vore det inte toppen om adventsstjärnor och annat liknande gjordes sladdlösa. Jag har precis hängt upp mina glaskulor i fattigmanssilver och fattar inte hur jag löste sladdproblemet förra året. Först ska man försöka på ett diskret sätt att dra, de i och för sig genomskinliga, sladdarna utmed väggen. När man väl har gjort det inser man att de inte kommer räcka ner till kontakten utan man kommer behöva ett grenuttag halvt upp på väggen och där i kommer det sitta två transformatorer i svart, inte snyggt!! Man kan ju verkligen inte beskylla mig för att vara pedantiskt men jag hatar verkligen när saker ser fula ut!



Sladdar, sladdar, sladdar!




Det är långt till kontakten!













5 kommentarer:

  1. Håller med dig! Sladdlösa och med sensor så de tänds när det blir lagom mörkt skulle vara toppen. Gärna en som funkar också. ;) Men vi kan väl inte begära för mycket. ;) Det är något för våra män att jobba med. Kram Helen i Svenljunga

    SvaraRadera
  2. För önskemålet om sladdlösa juldekorationer har du väl rätt man i rätt bransch? :) Kram

    SvaraRadera
  3. Åh Helen, det där med sensorer vet du väl inte funkar på Granbacken. Hur många gånger har man inte suttit på verandan med både solen och lampan lysandes på en!
    Sladdlöst låter bra. Annars får du göra en indisk dragning = direkt från lamporna till kontakten! Praktiskt och funktionellt ;)
    Åsa

    SvaraRadera
  4. ha ha ha, jag vet att jag har man i rätt bransch men de verkar inte vara inne på mitt spår. Nu funkar faktiskt både timer och sensorer Åsa!!
    Ja en indisk dragning kanske vore ngt, får fundera på detta :)

    SvaraRadera
  5. Men kan ni inte skarva sladdarna med en sockerbit, så att de blir längre och eventuellt går till en kontakt? Kanske inte snyggast i världen, men bättre än ett grenuttag.

    SvaraRadera