söndag 28 mars 2010

Risbåt på Backwater- Kerala

Idag packade vi väskorna igen och trängde ihop oss i en taxi igen. Nu var vi på väg till en husbåt som vi hyrt för en natt. Väl framme möttes vi av besättningen som bjöd oss på varsin cocosnöt med ett sugrör i, sedan fick vi fina blommor runt halsen. Blommorna doftade så starkt att man nästan blev yr i huvudet men det kändes väldigt exotiskt.



En cocosnöt till välkomstdrink, faktiskt mer exotiskt än gott!

Det blev ett helt underbart dygn. Vi satt och pratade, slumrade lite, pratade ännu mer och gled fram på kanaler mellan risfält. Otroligt vackert med palmer, blommande träd, Indier som tvättade, badade, diskade utmed kanalen. Tyvärr var vattnet så smutsigt att vi inte kunde bada men vi njöt ändå. Barnen lekte och spelade spel.



Barnen fick köra med blöta trasor för att stå ut med värmen!

Efter ett tag kom maken och svågern på att det kunde vara gott med gin och tonic. Detta var inget som serverades på båten men inga problem, de stannade till vid kanalkanten och kocken bytte kläder och gick iland med männen. Efter en stund var de tillbaka, lyckliga med en flaska gin i handen!!


Systembolag á la Indien!



Vi fick supergod mat, Indisk buffé till både lunch och kvällsmat. Jovisst kunde man kanske önskat något annat eftersom vi redan ätit det alla våra indiska mål med mat men det var lika gott varje gång. Efter en trevlig kväll med god mat och dryck gick vi och lade oss. Då blir det stopp i vår toalett så den natten sov vi i doften av kloak.


En härlig kväll...

...och en härlig morgon!!

1 kommentar:

  1. Hej! hur bokade ni båten? Ska till Indien december-januari, och vill gärna bo på en risbåt i Kerala.

    SvaraRadera