tisdag 5 april 2011

Coola Lillebror....

Efter en shoppingrunda på förmiddagen gick vi ner till klubben på eftermiddagen för ett svalkande dopp i poolen. Lillebror kom efter en stund och frågade om han fick milkshake, ja svarade jag om du går och beställer det själv. Jag trodde väl inte riktigt på att han skulle göra det men han svepte snabbt en handduk om sig och gjorde sig beredd att springa iväg.

Vi frågade då Storasyster om hon ville ha något, efter en viss tvekan svarade hon jordgubbsglass men att hon inte ville gå själv och fixa det. Storasyster är ju till vardags van vid att vara den duktiga och ha koll på allt men när det gäller att prata engelska är hon inte lika tuff. Det är lugnt svarar jag, Lillebror kan fixa det men du kan gå med honom.

Lillebror nappar direkt, vad ska du ha frågar han henne. Sedan vänder han sig till oss och frågar vad det heter på engelska. Sedan skuttar han iväg, med Storasyster i släptåg, till restaurangen som låg på andra sidan poolen, går fram till en servitör börjar prata med honom. Vi kunde inte höra vad han sa men servitören stoppade honom när han var på väg tillbaka och så pratade dom en stund till. Det hela slutade med att servitören kom med bort till oss, han hade förstått vad Lillebror skulle ha men inte vilken smak Storasyster ville ha på sin glass.

Det är klart att det inte var lätt för Lillebror att förstå vad servitören menade när han frågade vilken smak det skulle vara på glassen. Men visst är han duktig och modig som vågar!! Och idag har Lillebror lärt sig ett nytt ord på engelska, nämligen flavour....



2 kommentarer:

  1. Oj ,vad duktig han är !!

    Massa kramar
    Josefin

    SvaraRadera
  2. Vem brås han på? kol kille.
    Kram till er alla
    Farmor o Farfar.

    SvaraRadera