tisdag 16 april 2013

Antarktis??...

Min syster vann i genlotteriet, eller så kanske det inte var ett lotteri, hon kom ju först och tog väl helt enkelt för sig av smartgenen, jag fick fem år senare ta det som blev över..... Vilket jag ofta känner inte var så mycket. Ibland blir jag lite orolig över hur min hjärna fungerar och hur oallmänbildad jag är.

I lördags var jag och svägerskan, som nog föredrar att vara anonym i det här inlägget, nere på stan. Jag hittade ett tyg på Åhléns med världskartan, mönstret kom tillbaka var 75:e centimeter ungefär. Efter att ha stått där och tittat på den där kartan och funderat på var man skulle klippa tyget för att få med hela världen är jag tillslut tvungen att fråga svägerskan var Antarktis ligger. På tyget kunde det ligga strax under Sydafrika eller strax över Grönland ( tror jag eller har jag fel länder här med!?!). Hon funderar lite och tar tillslut fram telefonen och googlar.

Tillslut har hon fått upp en jordglob på Wikipedia, den är grå och man ser inte några länder på den men man ser ett färgat område som då ska föreställa Antarktis. Hon tror att det kanske ligger både längst upp och längst ner på jordklotet. Då börjar min hjärna komma igång lite och jag tycker mig minnas att det finns två ställen varav det ena bor det isbjörnar. Sök på isbjörnar säger jag till henne samtidigt som jag kommer på vad det andra stället heter.

-Tarktis, utbrister jag glatt, det heter väl Antarktisk och Tarktis!! Svägerskan, tänker en stund och påstår att jag har fel, tillslut får vi fram att det givetvis heter Arktis. Man kan väl säga att vi levde upp till "dumma blondiner" och det är bara att hoppas på att ingen hörde vårt resonemang. När jag gick där och skrattade över vår gemensamma kunskapsbrist säger Svägerskan lite sammanbitet att hon i vanliga fall brukar försöka dölja sin okunskap.

Hur som helst, det blev ingen världskarta den dagen men lite ny kunskap, vi får väl se hur länge den sitter kvar i huvudet....

2 kommentarer:

  1. Hahhah, du e fin Fia! Vem behöver va smart när man kan glädja hela sin omgivning med ett sånt här blogginlägg?? :))
    //Cornelia

    SvaraRadera
  2. Hihi, jodu syster! Jag visste ju i och för sig att det hette Arktis och Antarktis men vilket som är vilket blandar jag alltid ihop! Så jag vet inte om det fanns så mycket från början i den där gensamlingen...
    Kram

    SvaraRadera