tisdag 23 april 2013

Kokosplättar....

Testade ett nytt recept på plättar, ett nyttigare alternativ. Det är med ägg, grädde/mjölk och kokosmjöl. Det stod att man dessutom kunde ha i lite bakpulver om man ville köra the American way, det gjorde jag...

Om man säger så här, smeten blev väääääldigt dryg, den blev också rätt seg, man fick yta på den som vanligt men sedan så skulle man försöka vända på eländet. Hälften kletade fast på stekspaden och resten lyckades jag sno runt, lite halvkrullig kan man nog nästan säga att hela pannkakseländet var.

När jag hade stått i en halvtimme och bara fått till fem ynka pannkakor tröttnade jag, jag slet fram en plåt och portionerade ut små högar. Kände mig faktiskt väldigt nöjd, började till och med fundera på att ge ut det som dagens husmorstips. Den tanken höll ända tills plåten var full med små kletiga pannkakssjöar och jag fortfarande hade väldigt mycket smet i bunken. Detta trots allt spill som dessutom hamnat runt om plåten. När sedan Storasyster höll på att hungra ihjäl och klockan närmade sig min tv-tid tog jag hela bunken och hällde ut på plåten som en stor jättepannkaka.

Ännu en gång kände jag mig väldigt nöjd över min kreationsförmåga i köket, jag stod där med min fina rosa Leilabunke, ja något kletigare än hennes brukar se ut och ja köket var lite stökigare än Leilas brukar vara men jag kände ändå samma nytänkande anda som jag är övertygad om att hon känner när hon kommer på ett nytt recept.....

...tills jag insåg att jag ju i princip hade gjort en helt vanlig ugnspannkaka!2 kommentarer:

 1. Jag måste säga att jag hoppas plättarna var godare än de såg ut. Jag kan tänka mig att det kan vara gott med kokosmjöl men det verkade krångligt?! Men man måste testa, annars vet man inte!!
  Kram Å

  SvaraRadera
  Svar
  1. Krångliga och inte helt i Lillebrors smak så nästa gång blir det vanliga :)

   Radera