söndag 21 april 2013

Härliga lördag!!...

Vaknade med huvudvärk, snuva och tjocka bihålor till en ljuvligt solig lördag, det kändes ju inte som att det gick så bra ihop men en timme senare när kroppen var fylld av Alvedon, nässpray, esperitox och echinagard var jag på topp igen...eller nästa i alla fall. Jag kanske inte var lika uthållig och med samma energi som i friskt tillstånd men jag kände mig i alla fall glad och ohängig och det får man väl ändå se som positivt med tanke på att jag på fredagen sov hela eftermiddagen för att sedan somna i sängen runt klockan nio.

Förmiddagen ägnades åt städning inomhus, sedan blev det en snabbsväng ner på stan för att fixa födelsedagspresent till svägerskan. Vi var hundvakt till grannens hund så Morris hade sällskap när vi var iväg. Jag hoppas att grannhunden tog sig ett allvarligt snack med Morris om hur man beter sig när man är själv hemma. Det har inte varit en bra vecka för Morris, första veckan på länge som han var hemma själv. Frihet under ansvar som vi testade en av dagarna slutade med att maken hade en nerkissad säng när vi skulle lägga oss. Läget var i alla fall lugnt när vi kom tillbaka från stan.

Förutom present till svägerskan hade vi dessutom fått med oss Åhlénsgruppen, ni vet cafémöbeln som i stort sett hette Granbacken. Oj vad snyggt det blev. Den har vi nu ställt på övre pooldäcket, på nedre pooldäcket har vi ställt solstolarna maken fick på sin 40-årsdag. Nu är frågan vad vi ska göra med sjödäcket för att få det mysigt. Visst låter det som vi har det väldigt flott hemma!? Jag menar man måste ju inte säga att poolen egentligen är den minsta spatunnan man kan få tag i, eller?!

Maken, som fortfarande har en mörk fläck på skinkan efter praktvurpan han gjorde i vintras nedför stentrappan, kämpade med att gräva ur och lägga på tre trappsteg till. Det blev väldigt bra och känns mycket säkrare. Under tiden kämpade jag med bubbelplasten som fanns runt det nya trädgårdsbordet. Eller det fanns ju inte runt bordet när jag kämpade med det, det fanns i mina händer och bubblorna i stort sett skrek ut till mig att jag skulle smälla dom, helt beroendeframkallande. Men som den goda hustrun jag är tog jag på mig det hårda jobbet, ville ju inte att maken skulle behöva göra allt. Det är det äktenskapet handlar om, att man hjälps åt i livet!!

4 kommentarer:

 1. Viken tur att ni hittade två likvärdiga uppgifter!!! Var maken lite irriterad?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejdå, han är så tålmodig! Dessutom drog jag och barnen lite ris och så fick han köra med sitt älskade röjsåg så han var nog ganska nöjd :))

   Radera
  2. Så nu finns det massa ris igen, bara för frugan att jobba vidare :)

   Radera
 2. Kanonfina! Jag längtar efter att ställa fram mina vilostolar, men jag har hört att altanen som dom ska stå på inte tvättar och impregnerar sig själv medan jag sitter och vilar.....
  Vi ses! Kram

  SvaraRadera