fredag 5 april 2013

Buffémannen....

Ja det är vad vi kallar Lillebror, han är en mästare på bufféer. Han stegar helt orädd fram ensam och tar en tallrik, lyfter på alla lock och slevar upp maten. Här på Zanzibar kan man beställa omeletter, äggröra och pannkakor av en kock. I Masai Mara kunde man få pastarätter wokade.

Lillebror skulle ha en tallrik med "plain pasta". Han hade då redan ätit två portioner ris och lite kyckling så han är nog inne i en växtperiod. Hur som helst, han skulle i alla fall ha sin pasta. Vi försöker hela tiden få barnen att beställa själva.

Kusin O stod en bit bort så han hörde konversationen. Lillebror började med -plain pasta please.
Kocken lade i en hög pasta och frågade om det var tillräckligt eller om han ville ha mer. Lillebror stod och tittade rakt fram oberörd. Kocken försökte ännu en gång fråga om han ville ha mer pasta än det han redan hällt upp i woken. Lillebror fortsatte titta rakt fram. Då hällde han på en skopa till för säkerhetsakull. Men det är rätt häftigt att barnen vågar och man klarar sig faktiskt på väldigt lite engelska. Å andra sidan så frågade en svensk tjej om han var bra på engelska och på det svarade han ganska. Det är bra med självförtroende!!

Igår kväll var det dags för kusin J att ligga på rummet och spy, han är fortfarande inte bra i magen.

Vår lille bufféman gjorde "dricka ur kranen fast man inte ska det-testet" igår. I morse vaknade vi klockan sex av att Lillebror sa -Pappa jag har spytt. Det visade sig att den lille skruttungen spytt en gång på natten i sängen. Istället för att väcka oss hade han flyttat ner lite och somnat om. Nu är han i alla fall igång igen. Frukostbuffén är avklarad och poolen väntar. Än så länge har vi inte kunnat ligga i solen en enda dag. Trots solskydd 30 och 50 bränner vi oss hela tiden. Mina vader efter gårdagens snorkling ser inte så härliga ut. Men ljuvligt är det här!!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar