torsdag 4 april 2013

Nya spaningar från paradiset...

Första kvällen vi kom till Nairobi beställde barnen in varsin hamburgare. På tallriken låg också en liten hög med sallad och en tomatskiva. Vi diskuterade lite om man vågade äta grönsaker eller inte och kom fram till att "inte" kanske var den rätta vägen att gå.

Plötsligt säger syrran, samtidigt som hon diskret nickar mot Lillebrors tallrik -Tomattestet är gjort!
Ja hans tomat var då redan i hans lilla mage. En stund senare var halva salladshögen borta också så man kan väl säga att salladstestet gjordes samma kväll.

Detta har vi sedan skojat om hela resan, nu kör vi glasstestet, nu kör vi grönsakstestet osv. Hittills har vi klarat alla test fram till igår morse. När vi samlades för en tidig frukost inför resan till Stenstaden visade det sig att syrran låg på rummet och sprutade som en fontän i alla ändar. Kanske klarade hon inte carpacciotestet!?

För oss andra nio blev det en dag i Stenstaden, vilket inte var så mycket att se. Varmaste dagen hittills, stackars Lillebror var helt förstörd. Det mest intressanta var att se utrymmen där de hade hållit slavar inför auktioner, de hade verkligen fruktansvärda förhållanden. Sedan såg vi också huset där Freddie Mercury (hur han nu stavar sitt namn) bodde som liten.

Eftermiddagen spenderades på Prisonisland där jättesköldpaddor lever. Denna art simmar inte och finns bara här och på Galapagosöarna. Vi trodde att vi skulle mötas av en ö med frigående sköldpaddor men istället var det som ett zoo. Liten besvikelse faktiskt, häftigt dock att de var så stora och gamla, den äldsta var 190(!!!)år.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar