söndag 26 december 2010

Jul, jul, strålande jul....


... Ja vi lyckades ju faktiskt hålla oss på benen maken och jag. Jag var helt övertygad om att i alla fall jag skulle åka på magsjukan men ibland har man tur!!

Julaftonen började som vanligt här hemma med grötfrukost. Barnen öppnade paketen som låg i strumporna, redan då tyckte Lillebror att det var den bästa julen någonsin. Han fick en dagbok med en penna som hade osynligt bläck, man fick lysa med en ficklampa så syntes det som stod skrivet. Storasyster fick två hårskenor så hon var lika nöjd hon med.



På förmiddagen bar det sedan av till Svenljunga och makens familj. Där åt vi gott julbord och på eftermiddagen, efter lång väntan, kom äntligen tomten!! Tydligen hade vi alla varit snälla för vi fick allihopa jättefina och bra paket.





Fram på sen eftermiddag bar det av mot Borås igen, nu var det mormor och morfar som gällde. Barnen är lite mittemellan om de ska tro på tomten eller inte men hos mormor och morfar är de säkra, det är morfar som har klätt ut sig.

Plötsligt bankade det på dörren och in kommer tomten, jag höll på att skratta ihjäl mig. Min far har då lyckats hitta en ansiktsmask, inte tomtemask utan mer som en grismask eller kanske det ska föreställa en av dvärgarna i snövit. Jag är inte helt säker på vilket men jag vet att mina föräldrar har haft dessa masker på en maskerad när dom var i min ålder kan jag tänka mig. Bulliga kinder, tjock näsa och fylligt röda läppar hade vår tomte i alla fall!




Hos mor och far blev det paket både från Sverige och Indien, även här jättefina, bra saker!!
Av alla klappar var det bara en stor miss, den var gjord av maken och mig. När Storasyster öppnar sitt paket med nya skridskor finns det bara en skridsko i lådan. Typiskt nog är de köpta i Malmö. Idag ska vi försöka ringa och se om vi kan lokalisera den.


Från Indien! Förstår inte hur jag har klarat mig utan en sådan
här väska i hela mitt liv! Kan någon vara så snäll och bjuda mig på en fest!!



Juldagen spenderade vi här hemma. Alla julklappa skulle testas så det var fullt upp hela dagen. Vi bjöd hit mamma och pappa på lite fika på eftermiddagen. Det blev en sån där mysig dag, alla spelade Wii och hade kul ihop. På kvällen fixade vi lite fisksoppa och mina föräldrar stannade kvar och åt. Det är härligt när det blir så där spontant, man har inte alls samma krav på sig som när man bjuder in på riktig middag. Julfriden infann sig verkligen!

1 kommentar:

  1. Det är ju tjejmiddag snart.....räknas det???? Jag tittar gärna på den!
    Vi lyckades också hålla oss på benen på julafton! Ibland ska man ha tur!
    Kram Mimi

    SvaraRadera