lördag 7 augusti 2010

Cykeltur

Idag visste vi inte riktigt vad vi skulle hitta på. Tillslut bestämde vi oss för att åka till Ramnaparken och öva cykling med Lillebror.

Storasyster, Morris och jag cyklade dit. Maken och Lillebror åkte bil. Morris har fått en hundcykelkorg, han satt så fint i den. Det var lite vingligt i början, man inser direkt att barn bör ha packning på pakethållaren och INTE i en cykelkorg på styret.

Storasyster kämpade på som vanligt, när vi väl kom till parken möttes vi av en svettig pappa och en sur son. Han hade liksom föreställt sig att han skulle kunna cykla bara så där. Plötsligt upptäckte han att det inte var riktigt så enkelt. Får nog hålla med maken om att stödhjul är värdelöst när barnen väl ska börja cykla. Lillebror halvligger på ena sidan, inte så lätt att hitta någon balans där.

Tids nog kommer väl även han lära sig att cykla. Det blev en härlig utflykt i alla fall som avslutades med ett dopp i sjön när vi kom hem!

Se så fint han sitter i sin lilla korg,
den har en liten säkerhetslina där man kopplar fast honom.
På vägen hem låg han och vilade
Lite picnick i parken och lek uppe vid kyrkan

6 kommentarer:

  1. Vi har samma dilemma hemma hos oss! Sonen är inte ens intresserad av att cykla..... vi övar ibland fram och tillbaka på vår lilla gatstump....en gång, sedan vill han inte mer! Ja, ja det blir nog människa av honom också till slut! Något som verkar funka bra hos oss är att öva balansen på sparkcykel. Vi ses snart! Kram Mimi

    SvaraRadera
  2. Jag höjde upp Elise stödhjul (likadant med Ida) och tjatade sen på henne att byta sida - och vips kände hon när hon var mitt emellan :) sen gick det fort tills dom var borta. Lycka till! Vad söt Morris är i sin lilla korg :) Hojta om jag kan låna springern trots allt :) kram kram H

    SvaraRadera
  3. Inte lätt det där med cyklingen. Minns hur utskälld Tomas blev av Jakob som skyllde på att Tomas höll cyklen snett när det var han själv som satt snett. Men även han lärde sig tids nog. Se att den gulliga rosa cykelkorgen som inköptes för att ha den vita lilla hunden i nu är utbytt mot en rejäl korg med skyddsgaller. Antar att hundar inte förstår tjusningen med rosa!!!
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  4. åh, vart har du köpt denna hundcykelkorgen?
    Den skulle va perfekt till min hund!

    SvaraRadera
  5. ja var har du köpt hundcykelkorgen?? Är på jakt efter en :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hör av dig igen om du är intresserad, jag ska sälja den :)
      Min mejl är fia.skoglund@gmail.com

      Radera