lördag 21 augusti 2010

Rådjursjakt

Häromdagen när jag satt i köket ser jag plötsligt hur ett ganska stort rådjur kommer ner till vår trädgård från grannens. För tre år sedan gjorde vi två rätt stora land där vi planterade en hel del buskar och blommor. Vår förhoppning var ju att dessa buskar skulle växa men tack vare strikt beskärning av rådjuren ser det nästan mindre ut än det gjorde när det var nyplanterat.

I år har däremot rådjuren låtit bli växterna så när vi såg detta rådjur, springer maken ut och ska jaga bort det. I farten ropar han på hunden - Kom Morris vi ska ut och jaga bort rådjuren!! Varför han nu skulle ha med honom ut, jag menar han är ju inte högre än 25cm och skäller väldigt sällan. Men vad vet jag, maken är ju född på landet och jag i stan. Han har kanske kunskapen om att rådjur är rädda för små bomullstussar.

I alla fall ser jag från köksfönstret hur maken i full galopp springer ner mot landet. Han ser oerhört komisk ut, nästan som i en tecknad serie. På fötterna har han fått på sig mina foppatofflor av modell ballerinasko. Dom är lite för smala för hans fötter, så han springer med bakåtlutad rygg, brett i sär med benen och höga knän för att inte tappa skorna. Efter honom kommer en glad liten vit tuss. Det är bara att hoppas att rådjuret blev skrämt och inte kommer tillbaka. Landet klarade sig riktigt bra den här gången, tack och lov!

4 kommentarer:

  1. Tänk att du kan måla upp bilden så bra att jag ser kristallklart hur gubben din "skrämmer" rådjuret!!
    Hahaha, underbart! Tack för goa skratt man får i den gråa vardagen.
    Kramis Linda i backen

    SvaraRadera
  2. Ja med!! ..ser hur Johan ser ut när han skuttar ner mot landet i dina ballarina! Skrattade högt för mig själv!!!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Ha,ha! Du skulle ha tagit kort på honom! Det var kanske därför som han dansade som ett proffs på dansgolvet igår???? Han hade redan värmt upp?
    Tack för igår! Vi hade en underbar dag!
    Kram Mimi & Mattias

    SvaraRadera
  4. Dessa påhopp, bara för att man vill att det "lilla" landet vi har ska växa sig fint!!

    SvaraRadera