torsdag 21 oktober 2010

Bokat och betalt!!

Nu är resan till Indien bokad och betald! Den 25 mars lyfter vi från Göteborg för att sedan sammanstråla med syster och hennes familj i Goa. Där kommer vi ha en vecka sol och bad innan vi åker hem till dom i Bangalore. Precis som förra gången lämnar maken oss efter två veckor medan barnen och jag stannar ytterligare två.

Den här gången har vi fått tag i en bättre flight så vi behöver bara byta en gång, i London på väg hem. Men för säkerhetsskull och med tanke på förra årets stressiga hemresa har jag gjort en liten kom i håg-lista för flygning med barn:

  • väck barnen i tid innan landning så man slipper stå superstressad på toaletten medan resten av flygpassagerarna och en del av kabinpersonalen sitter fastspända inför landningen.
  • ha rejäla springskor (ej flip-flops) så barnen kan springa riktigt fort på flygplatsen.
  • kolla bagagekvittona som visar om man behöver hämta ut bagaget på någon mellanlandning, tro INTE på den Indiska incheckningsmänniskan som inte har en aning om det men ändå ger en tips.
  • Om man behöver fylla i lappar om vad man gjort i landet mm begär en var till barnen också även om de bara ger en till den vuxna. I slutänden måste barnen också ha fyllt i en och det blir så stressigt att gå ur en jättekö för att fylla i dom.
Jag tror det var allt, målet för min hemresa är också att inte komma sist in på varje plan och att inte behöva köras ut med bil till planet för att vi är så sena.

Det ska nog gå bra, härligt att ha en månad i Indien att se fram emot!!!

4 kommentarer:

  1. Vis av erfarenhet! Ni kommer få det underbart härligt!

    SvaraRadera
  2. Åhhhh vad jag längtar!!!!! Bra lista du skrivit. Det kommer att bli så härligt! Det är alltid lika mysigt att semestra ihop med er.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Ja verkligen vis av erfarenhet! :)

    Vi längtar också Åsa, vi älskar att vara tillsammans med er!! Idag är det bara 22 veckor kvar!!! kram

    SvaraRadera
  4. Åhhh, det kommer gå hur bra som helst! Nu har du/ni varit med om tokigheter o till och med lärt er av det ;-)
    Kramis Linda i backen

    SvaraRadera