onsdag 6 oktober 2010

Livet för 100 år sedan...

Det är temat för Storasysters skola det här året. Igår hade dom en skoldag som den såg ut för 100 år sedan. Då skulle barnen vara så tidsenligt klädda som möjligt, de skulle ha med sig matsäck och så skulle de lära sig psalmen Tryggare kan ingen vara. Alla barnen på skolan skulle samlas i matsalen så när jag kom och lämnade Storasyster stod det ett hav av otroligt fint klädda barn! Pojkar i väst, skjorta, kortbyxor och keps. Flickor med klänningar, förkläden och flätor i håret.

Det hade nog varit en kul dag för Storasyster hade mycket att berätta när hon kom hem. Och gissa vilka som hade sjungit Tryggare.. bäst?!! Jo självklart 6-åringarna, i alla fall om man ska tro Storasyster själv!


Söndagens slit vid symaskinen, men se så söt hon blev!!






Lillebror hade ju teater för några veckor sedan, jag skrev ju att jag skulle lägga ut en bild på hur hans fågeldräkt blev. Så här såg han ut i den, han var väldigt stolt. Lägg märke till hålen i vingarna där han kunde sticka ut tummarna så han kunde flaxa riktigt bra, det var han nämligen extra stolt över!




1 kommentar:

  1. Åhh vad fina de är. Vad du är duktig. Du som syr så mycket måste ju fixa din maskin!!!
    Jag har också precis gjort träddräkt och äppeldräkt till fam B:s småkillar. Hoppas de passar.
    Kram

    SvaraRadera