lördag 29 januari 2011

Barnkalas....

Igår var det då dags för Storasysters barnkalas. Vi har ju turen att en av hennes bästa vänner fyller år tre dagar innan så vi samkör alltid kalas. I år hyrde vi en gammal församlingslokal som ligger här i Frufällan, perfekt storlek att ha fest eller kalas i. Eftermiddagen spenderades med att dekorera och duka upp i lokalen sedan var det bara en snabbis hem, byta om, fixa håret och packa det sista som skulle med.

Halv sex började barnen trilla in, 16 st blev dom sammanlagt. Det var livat kan jag berätta. Tack och lov hade vi bestämt att vi bara skulle hålla på i 2h.

Vi började med hela havet stormar, ni vet den där leken där alla utom en har en stol, sedan går man runt stolarna till musik och när musiken stannar så gäller det att snabbt sätta sig på en stol. Det var papporna som höll i den här leken medan jag och mamma A stekte korv. När de var klara frågar maken om de vill göra det en gång till. Nej, skriker ett barn då, vi vill göra en annan lek!! Jag börjar skratta ute i köket för jag undrar vilken lek maken tänker dra till med där lite spontant. Men han svarar med lite stressad stämma att han inte kan någon annan lek.

Kvällen bjöd sedan på lite femkamp, korv med bröd, marängsviss, paketöppning, dans och jage. Det hela under väldigt hög ljudnivå, det är ju helt otroligt egentligen vilka röstresurser barn har. Efter två timmar kom föräldrarna och hämtade sina svettiga, glade men trötta barn. Jag kände själv hur vi fyra ansvariga föräldrar, efter två timmars kaos med en ljudnivå som inte var nådig, stod där med håret på ända och vilda blickar. Men allt gick bra, tjejerna var nöjda och hela familjen somnade på soffan som klubbade sälar...



Hela havet stormar!


Säckhoppning!!





Statyleken!

1 kommentar:

  1. Vilket härligt födelsedagsfirande!!
    GRATTIS MAJA !!
    Birgitta

    SvaraRadera