söndag 2 januari 2011

Nyår!

Ja då har vi firat in 2011. Vi är ett gäng på tio vuxna och åtta barn som alltid firar ihop. Varje år fixar vi en god trerättersmeny tillsammans. I år bestod den av en skaldjurssallad till förrätt, halstrad rimmad torsk med potatispuré, fänkålsskum och en ljummen sallad till huvudrätt och som dessert blev det vaniljsufflé med chokladsås smaksatt med chilli. Varmrätten blev fantastiskt god, jag är alltid lite tveksam när det står att det ska vara fänkål i ett recept men det blev helt otroligt gott! Sufflén blev ok men tyvärr hade chokladsåsen en lite bränd smak.

I år hann vi med hela menyn innan tolvslaget. När det nya året hade skålats in ute i trädgården så fortsatte festen med de obligatoriska sällskapsspelen. I år körde vi hårt med "Oooga chacka", ett sångspel där det ena laget sjunger början på en låt och det andra ska fortsätta strofen. Riktigt kul spel och mycket svårare än man tror, dessutom var vi benhårda på att strofen skulle sjungas ordagrant. Det blev en lyckad kväll med fina vänner som faktiskt höll på till 04-tiden på morgonen, ja för de flesta av oss i alla fall, vissa (läs maken) somnade redan vid 01.00

Åtta av gästerna stannade över natt så idag har vi fortfarande haft fullt hus, men det har varit en mysig dag med pulkaåkning och soffhäng. Nu har vi ätit den obligatoriska pizzan som hör till nyårsdagen.

Här kommer lite foton, dock i fel ordning men det får ni stå ut med...







Barnens dessert! Bananhund med chokladstjärnor
serverades med vaniljglass


Barnbordet dukades av Storasyster, hon är lika petig som jag.
Barnen hade gjort marsmallowsraketer


Partyanimals!


Fullt ös i köket!

1 kommentar:

  1. Oh, så fina ni är allihop. Det är roligt med fest ibland och en särskild känsla, när det åter igen är dags att fira in ett nytt år.

    SvaraRadera