söndag 1 maj 2011

Produktiv helg...

Oj, oj, oj, i helgen har vi verkligen varit aktiva. Från att ha haft ett hus som har sett lite slitet ut i färgen har vi nu ett hus som ser ut som ett ruckel. Vi har skrapat och skrapat! Eller skrapa är egentligen inte det rätta ordet, vi har stått med spackelspadar och dragit bort färgen.

Det har nämligen på senare år visat sig att vårt hus i grunden är målat med Falu rödfärg. Det finns en regel med den färgen, måla aldrig över den med annan färg!! Men detta har gjorts på vårt hus och nu släpper färgen överallt. Men i helgen har vi faktiskt fått bort färgen från tre sidor av huset och dessutom har vi tvättat alla dom sidorna med algtvätt. Nu hoppas vi på riktigt bra väder så att huset får stå och torka ordentligt innan det är dags att börja måla!


Tjusiga ingången!!...


...och baksidan, lika snygg den!


Svärfar fixade en ställning till oss vilket är super eftersom både maken och jag
tycker att höjder är lite onödigt höga!!

8 kommentarer:

  1. Era stackare! Måla hus är inte våran favoritsysselsättning....... och då hade vi ändå ingen färg att skrapa bort innan!
    Vi funderar redan nu på att börja spara så att vi slipper måla själva nästa gång.......men det finns ju så mycket annat mycket roligare att lägga pengarna på.....
    Vi ses om en vecka!
    Kram Mimi

    SvaraRadera
  2. Oj då! Kåken ser ju riktigt risig ut! Räcker det att ta bort bara så mycket? Lyfter inte färgen när ni målar på den gamla eller är det att fortsätta skala av och måla på vartefter den lossar?
    Åsa

    SvaraRadera
  3. Vi har fått bort det mesta som är målat i flera lager men man kan aldrig veta om det räcker. Vi får inte bort mer med skrapning nu, helt klart hade väl det bästa varit att blästra hela huset men då hade ju också kostnaden varit något helt annat.

    Mimi, vi hade oxå planer på att ta hjälp av målare men det blev semesterresor för de pengarna i stället. Som sagt, det finns alltid något roligare att lägga pengarna på!
    KRAM

    SvaraRadera
  4. Tycker att ni resonerar o prioriterar helt rätt!!! Längtar till semestern med er!
    Kram kristina

    SvaraRadera